Flicka döms för gängrelaterade Mordförsök i Stockholm

Flicka döms för gängrelaterade Mordförsök i Stockholm

2024-07-25

En 16-årig flicka från Blekinge har dömts till sluten ungdomsvård i två år och åtta månader för mordförsök efter en gängrelaterad mordkomplott i Stockholm. Flickan greps på ett hotell i september förra året och befann sig enligt åtalet i Stockholm för att mörda tre personer, inklusive två unga män med gängkopplingar.

Gängrelaterad mordkomplott

Flickan, som nu har fyllt 17 år, var på rymmen från ett behandlingshem när hon greps. Hon var enligt åtalet i Stockholm tillsammans med flera medmisstänkta för att genomföra morden. Hennes uppgift var att hantera mordvapnen och ordna en lägenhet till de två skyttar som skulle utföra morden. Dessutom skulle hon uppehålla de tilltänkta offren i en hotellobby tills skyttarna anlände.

Polisingripande

Polisen ingrep i sista stund och avbröt mordplanen genom en razzia mot hotellet, där flickan greps. Flickan dömdes mot sitt nekande för mordförsök av Solna tingsrätt. Totalt dömdes sex personer, i åldrarna 15 till 23 år, för inblandning i mordförsöket, enligt rapporter från P4 Gotland.

Behandling och domen

Flickan har nu dömts till sluten ungdomsvård, vilket innebär att hon kommer att genomgå behandling och rehabilitering inom en låst institution. Detta beslutades av tingsrätten som en del av straffet för hennes inblandning i mordförsöket.

 

Läs: Dom på krimfup.se

Läs: FUP på krimfup.se

 

Foto: Polisen

Varukorg