Kvinna agerade knarkkurir åt Foxtrot – döms till fem års fängelse

Kvinna agerade knarkkurir åt Foxtrot – döms till fem års fängelse

2024-07-22

En kvinna i 30-årsåldern från Örebro har dömts till fem års fängelse för grovt narkotikabrott. Domen följer efter att hon erkänt att hon agerat knarkkurir åt det kriminella nätverket Foxtrot.

Mellan 14 januari och 31 januari hanterade och transporterade kvinnan totalt 40 kilo cannabis och ett kilo kokain till flera olika platser i Sverige. När polisen gjorde ett tillslag i hennes bostad, fann de narkotika till ett värde av 1,6 miljoner kronor. Beslagtagna droger, DNA-spår och mobiltömningar kopplade henne direkt till brotten enligt Tingsrätten.

Polisutredningens fynd

Vid husrannsakan hos kvinnan upptäckte polisen betydande mängder narkotika. Tingsrätten använde beslagtagna bevis, DNA-spår och data från mobiltömningar för att stärka anklagelserna mot henne. Kontakthistorik visade att kvinnan hade frekventa interaktioner med medlemmar i Foxtrot-nätverket, vilket ytterligare stärkte åklagarnas fall.

Erkännande av stort innehav

Kvinnan har erkänt innehav av närmare 14 kilo cannabis och har också medgett att hon transporterat kartonger och påsar till olika platser i landet. Hon hävdar dock att hon agerat under hot från nätverket och därmed inte bör hållas fullt ansvarig för sina handlingar.

Mottagande av stora summor pengar

Utöver narkotikahanteringen har kvinnan även mottagit stora summor pengar. Bland annat sattes 150 000 kronor in på hennes konto av en känd journalist, märkt som ”renovering”. Dessa transaktioner och deras koppling till narkotikahandel utgjorde en del av bevisningen mot henne.

Domen

Tingsrätten fann starka skäl att tro att kvinnan medvetet utfört uppdrag för Foxtrot-nätverket. Kvinnans påstående om att hon agerat under hot togs i beaktning, men ansågs inte tillräckligt för att fria henne från ansvar. Domen innebär att kvinnan nu kommer att avtjäna fem år i fängelse för grovt narkotikabrott.

 

Läs: FUP på krimfup.se

Läs: Dom på krimfup.se

 

Foto: Polisen

Varukorg