Kvinna döms för grov misshandel av sin mamma - Sundsvall

Kvinna döms för grov misshandel av sin mamma - Sundsvall

2024-10-14

En kvinna i 45-årsåldern har dömts till fängelse efter att ha misshandlat sin mamma i deras hem i Sundsvall. Händelsen inträffade en sommarkväll i juli när dottern plötsligt gick till attack. Misshandeln pågick under flera timmar, och mamman fick så pass allvarliga skador att hon behövde föras till sjukhus.

Under attacken höll dottern fast sin mamma, bet henne och tryckte sina fingrar i mammans ögon. Mamman drabbades av blödningar, sårskador och brutna revben. Åklagaren beskrev överfallet som särskilt hänsynslöst och rått på grund av den utdragna tiden och att det skedde i mammans eget hem. Mamman, som ansågs vara försvarslös på grund av sin höga ålder och kroppsbyggnad, kunde inte försvara sig.

Dottern har även hotat mamman under misshandeln genom att säga att hon skulle hämta en kniv och sticka den i mammans hals, samt att hon skulle döda henne.

Efter händelsen greps dottern och har sedan dess varit frihetsberövad. Sundsvalls tingsrätt dömde nu dottern för grov misshandel och olaga hot. Straffet blev fängelse i ett år och åtta månader, samt ett skadestånd på över 78 000 kronor som hon ska betala till sin mamma.

Dottern har erkänt vissa delar av misshandeln, däribland att hon suttit över sin mamma, hållit fast henne och tryckt sina fingrar i hennes ögon. Hon har dock förnekat att hon minns hela händelseförloppet och erkänner endast misshandel av normalgraden.

Ett rättspsykiatriskt utlåtande visar att kvinnan begick brottet under påverkan av en allvarlig psykisk störning, men att hon inte längre lider av denna störning. Då hon även var påverkad av rusningsmedel vid tidpunkten för händelsen döms hon till fängelse istället för rättspsykiatrisk vård.

 

Läs: Domen på krimfup.se

Läs: FUP på krimfup.se

 

Foto: Krimfup

Varukorg