Man döms till fängelse för grovt koppleri i Göteborg

Man döms till fängelse för grovt koppleri i Göteborg

2024-07-17

En man i 60-årsåldern har dömts till två års fängelse för grovt koppleri i en omfattande sexköpshärva i Göteborg. Domen kommer efter en lång utredning där 229 namn och telefonnummer på en Swishlista framkommit, där betalningarna uppgick till över en halv miljon kronor. Trots detta kommer männen på listan inte att utredas för sexköp.

Utredningen fokuserade på de grova brotten och de huvudmisstänkta, enligt Peter Ljungdahl från sektionen för internationell grov organiserad brottslighet i region väst. "Fokuset har legat på de grova brotten och de misstänkta där," säger Ljungdahl till P4 Göteborg. Polisen har därför beslutat att inte fortsätta utredningen mot de individer som finns med på Swishlistan.

Den dömde mannen har utnyttjat prostituerade för ekonomisk vinning, bland annat genom att köra dem till sexköpare och tillhandahålla sin lägenhet i Göteborg för verksamheten under en period av ungefär ett och ett halvt år. Han har tjänat flera hundra tusen kronor på dessa aktiviteter.

I förundersökningen framkom bevis på sexköp, men mannen åtalades inte för detta brott utan endast för grovt koppleri och dopning. Ljungdahl säger att polisen inte planerar att fortsätta utredningen efter att domen nu har meddelats.

 

Läs: Dom på krimfup.se

Läs: Förundersökningsprotokoll på krimfup.se

 

Foto: Polisen

Varukorg