Ordningsvakt döms för misshandel på sommarfestival

Ordningsvakt döms för misshandel på sommarfestival

2024-10-20

En ordningsvakt har dömts för misshandel efter att ha slagit en man i ansiktet under en sommarfestival i norra Sverige. Händelsen inträffade i ett öltält, där vakten gick in för att avvisa mannen som var berusad och sov över ett bord. Mannen började blöda från ansiktet efter att ha mottagit slaget, vilket ledde till skadestånd på 10 000 kronor och en villkorlig dom för ordningsvakten.

Misshandel i öltält på festival

Händelsen utspelade sig på en sommarfestival förra året när en ordningsvakt försökte få kontakt med en man som sov i ett öltält. Vakten uppger att mannen, som var märkbart berusad, inte reagerade på försök att väcka honom. Vid ett fysiskt ingripande hävdar ordningsvakten att han mottog ett slag mellan benen från mannen. Som svar på detta slog ordningsvakten mannen i ansiktet, vilket resulterade i blodvite, svullnad och smärta. Vittnen bekräftar att mannen började blöda näsblod efter slaget.

Friades från ytterligare misshandelsanklagelse

Efter incidenten i öltältet uppstod ett större bråk utanför, där både andra ordningsvakter och festivalbesökare deltog. En film som spreds på sociala medier visar delar av tumultet. Samma ordningsvakt misstänktes för ytterligare misshandel i samband med att han satte sitt knä mot en annan persons nacke och bröstkorg. Detta våld ansågs dock nödvändigt och proportionerligt av tingsrätten, och ordningsvakten friades från denna anklagelse. Vakten har nekat till båda misshandelsanklagelserna. Ordningsvakten döms till villkorlig dom och ska betala 10 000 kronor i skadestånd till den man som skadades under festivalen.

 

Läs: Domen på krimfup.se

Läs: FUP på krimfup.se

 

Foto: Polisen

Varukorg