Sex personer döms för stöld av fyrhjulingar i Värmland

Sex personer döms för stöld av fyrhjulingar i Värmland

2024-10-17

En stöldliga har dömts för att ha stulit flera fyrhjulingar i norra Värmland, enligt en dom i tingsrätten. Totalt sex personer har befunnits skyldiga för inblandning i stöldvågen, och fyra av dem har fått fängelsestraff på mellan 1,5 och 2,5 år.

Stöldligan arbetade tillsammans för att stjäla och sälja fordonen. Rätten fann tillräckliga bevis för att döma de fyra personerna till fängelse, och beslut har fattats att de även ska utvisas från Sverige efter avtjänat straff. De övriga två inblandade friades från vissa brott, inklusive häleri som skulle ha inträffat tidigare.

Brotten uppdagades delvis genom civila insatser, där en åtelkamera användes för att filma tjuvarna vid en gömma där stulna fyrhjulingar återfanns. Denna bevisning spelade en viktig roll i utredningen.

Alla de åtalade, utom en, nekade till brott. Den enda personen som erkände något brott, var den individ som åtalades för brott mot utlänningslagen, då han vistades i Sverige efter att tidigare ha blivit utvisad. Han erkände denna anklagelse men förnekade all inblandning i stöldverksamheten.

 

Läs: Domar på krimfup.se

Läs: FUP på krimfup.se

 

Foto: Polisen

Varukorg