Tidigare partiledaren Maria Leissner döms för trafikbrott

Tidigare partiledaren Maria Leissner döms för trafikbrott

2024-07-24

Liberalernas tidigare partiledare Maria Leissner har dömts för vårdslöshet i trafiken efter en olycka där hon körde in i ett betongfundament. Olyckan inträffade på en väg i Växjö i mitten av mars i år.

Leissner, som var partiledare för dåvarande Folkpartiet mellan 1995 och 1997, körde i 90 kilometer i timmen på en sträcka med hastighetsbegränsning på 70 kilometer i timmen. Hon missade skyltarna om vägarbete och den sänkta hastigheten, vilket resulterade i att hon kolliderade med ett betongfundament som avspärrade vägarbetet.

I förhör uppgav Leissner att hon blev distraherad när hon sträckte sig efter en kaffemugg i bilens mittkonsol. Hon uttryckte sin ånger och accepterade domen utan reservationer.

Domen innebär att Maria Leissner får betala 40 dagsböter om 810 kronor, vilket sammanlagt uppgår till 32 400 kronor. I ett sms till Expressen skriver hon: ”Jag accepterar domen.”

När åtal väcktes erkände Leissner sitt brott och berättade för P4 Kronoberg att hon var förtvivlad över det inträffade. Hon erkände att hon varit ouppmärksam och därför missade att det pågick ett vägarbete, vilket ledde till att hon körde för fort.

Olyckan har fått stor uppmärksamhet, inte minst på grund av Leissners tidigare roll som partiledare och politiker.

 

Läs: Dom på krimfup.se

Läs: FUP på krimfup.se

 

Foto: Polisen

Varukorg