Två kvinnor döms för bordellverksamhet i Stockholm

Två kvinnor döms för bordellverksamhet i Stockholm

2024-08-06

Två kvinnor, som åtalades i juli för att ha drivit bordellverksamhet på två massagesalonger i Stockholm, har nu dömts till fängelse. På måndagen fastställdes domen, där kvinnorna döms för bland annat grovt koppleri och grov penningtvätt.

Spaningsarbete ledde till åtal

Polisens människohandelssektion genomförde under en längre tid spaningar mot två thaimassage-salonger belägna i Haninge och södra Stockholm. Under spaningarna observerades ett stort antal kunder, misstänkta för att ha köpt sexuella tjänster på salongerna. Dessutom inkom flera tips från allmänheten som förstärkte misstankarna.

Kvinnorna, som är i 30- och 60-årsåldern, greps i slutet av november förra året. Åtal väcktes i juli, och domen meddelades igår. Den äldre kvinnan dömdes till tre år och fyra månaders fängelse för grovt koppleri, olovlig spelverksamhet och grovt bokföringsbrott. Den yngre kvinnan fick två års fängelse för medhjälp till grovt koppleri och främjande av olovligt spel. Båda kvinnorna får även näringsförbud.

Omfattande Verksamhet på Massagesalongerna

Enligt domen ska sexuella tjänster ha sålts vid 7 314 tillfällen på de två salongerna mellan 1 januari 2020 och 28 november 2023. Beräkningen baseras på en uppskattning om tre sexuella tjänster per dag och salong, vilket ska ha genererat vinster på 2 340 480 kronor för de dömda kvinnorna.

I bevismaterialet ingår bland annat en utredning kring så kallade "dubbelswishar", där kunder först betalade för en massage enligt prislistan, för att sedan swisha en högre summa en tid senare. Dessutom har kundräkningar visat att salongen i Haninge kunde ta emot upp till 8 kunder per dag, medan salongen i södra Stockholm hade upp till 10 kunder per dag.

Totalt beräknas kvinnorna ha hanterat cirka fem miljoner kronor från den brottsliga verksamheten, pengar som bland annat använts för att köpa en bil och en fastighet i Thailand.

Bevisning Inkluderar Telefonavlyssning och Spaning

Utöver ekonomiska spår har bevisningen mot kvinnorna bestått av telefonavlyssning, spaning, övervakning av elektronisk kommunikation och vittnesmål från målsägande. Trots domen förnekar båda kvinnorna inblandning i den brottsliga verksamheten. Den yngre kvinnans advokat, Anna Dahlbom Langley, uttryckte att hennes klient är besviken över domen men noterar att tingsrätten ogillat åtalet om grov penningtvätt och avslagit åklagarens krav på förverkande av drygt två miljoner kronor.

Den äldre kvinnans advokat, Henrik Kyllerstedt, kommenterade också att hans klient förnekar grovt koppleri och grov penningtvätt, och att de ännu inte bestämt om domen ska överklagas.

Handläggningen av de fyra män som åtalats för sexköp i samband med utredningen fortsätter.

 

Läs: Dom på krimfup.se

Läs: FUP på krimfup.se

 

Foto: Polisen

Varukorg