Två män från Karlskoga döms för mordförsök i Stockholm

Två män från Karlskoga döms för mordförsök i Stockholm

2024-07-20

Två män hemmahörande i Karlskoga har dömts till fleråriga fängelsestraff för ett mordförsök på en man i Stockholm förra året. Den ena mannen, född 2005, döms för fyra olika brott och får 17 års fängelse. Den andra mannen, född 2006, döms till sex års fängelse. Dessutom döms en kvinna hemmahörande i länet för inblandning i händelsen.

Mordförsöket i Hägersten

Mordförsöket ägde rum i Hägersten, en stadsdel i sydvästra Stockholm, i början av december förra året. Händelsen var riktad mot en man som besköts på öppen gata. De två männen hade rymt från varsin placering på SIS-hem innan mordförsöket ägde rum.

Domar från tingsrätten

Totalt åtta personer stod åtalade för inblandning i händelsen. Tingsrätten meddelade sin dom på fredagen. Mannen som får 17 års fängelse döms för försök till mord och grovt vapenbrott, bland andra brott. Den andra mannen döms också för flera brott och får sex års fängelse. Han ska dessutom utvisas efter avtjänat straff. En 17-årig kvinna döms för främjande av flykt och ska utföra 60 timmars ungdomstjänst. Kvinnan var inblandad i att underlätta männens flykt efter mordförsöket.

Sammanfattning

Två män från Karlskoga har fått långa fängelsestraff för ett mordförsök i Stockholm, medan en kvinna dömts till ungdomstjänst för sin inblandning.

 

Läs: Dom på krimfup.se

Läs: FUP på krimfup.se

 

Foto: Polisen

Varukorg